Viime lauantaisen blogisynttärihaastatteluni yhteydessä pyysin lukijoita kysymään minulta jotain, mikä kiinnostaa ja mikä ei käynyt haastattelussa selväksi.
 
Kimmeli halusi tietää, kuinka paljon editoin blogitekstejäni. En juuri yhtään. Kirjoitan tekstin yleensä 15–30 minuutissa riippuen jutun pituudesta, luen sen läpi ja korjaan kirjoitusvirheet. Joskus, jos editoin, yleensä poistan tekstiä, sillä haluan, että blogiteksti on mahdollisimman lyhyt ja näkyy kokonaisena näytöllä. En itse pidä kamalan pitkistä blogiteksteistä, en tykkää skrollata alaspäin kaiken aikaa, sillä unohdan mitä olen jo lukenut.
 
Iisi ihmetteli, miten pystyn tuottamaan ”laatutavaraa” ja samaan aikaan olen muka masentunut. Tällä hetkellä olen toimintakykyinen aamupäivisin, silloin kierrän blogeissa ja olen koneella. Päivän mittaan olo laskee kuin lehmän häntä ja muutun zombieksi. Päiväunien jälkeen jaksan taas vähän.
Ja, päivät vaihtelevat.
 
Sirokko mietti, kuinka monta tuntia vietän koneella vuorokaudessa. Suurimman osan tästä neljästä blogivuodesta olen ollut työelämässä ja työpäivinä olen ehkä noin nelisen tuntia koneella. En koko aikaa blogeissa, vaan teen koneella muutakin, siis kuvia, videoita jne. Olen nopea kirjoittamaan ja ylipäänsä nopea tekemään, joten siinä se salaisuus.
 
-stjr- halusi tietää, mitä sitä luettiin ennen SusuPetalia. Aleksis Kiveä, Mauri Sariolaa ja Hilja Valtosta.
 
Harakka kummasteli mistä saan ostettua lisäaikaa, jotta ehdin tehdä kaikkea ja vielä katsoa televisiotakin. Arveli, että iällä on merkitystä, vaikka ei suoraan udellutkaan ikääni. Ei minulla ole lisäaikaa, olen vain nopea tekemään sen mitä teen. Ikää ei passaa hienolta naiselta kysyä, mutta ainahan voi arvailla, että jos Taikkarin mäellä-runokokoelma sijoittuu nuoruuteen, joka oli 70-luvun alussa ja puolivälissä, minkä ikäinen saattaisin olla.
 
Ally halusi tietää mitä syön jaksaakseni. Minulla ei ole oikein ruokahalua, jätski ja suklaa menevät hyvin alas ja jotkut juomat, mutta älkää kokeilko tätä dieettiä kotona.
 
Tuima kysyi, onko SusuPetalin sarjakuvakirja syntymässä. En tiedä vielä, katsotaan.
 
jl viittasi siihen, että blogin synttäreitä vietetään liputuspäivänä eli 24.10. YK:n päivänä. Kyse on sattumasta, mutta ihan kiva juttu, että liputetaan.
 
***
 
Juhlat olivat hauskat, vieraat olivat hurmaavia ja sen takia haluan kiittää lukijoitani järjestämällä arvonnan. Palkinnot ovat aika mielikuvituksettomia eli omia kirjojani, mutta sentään omistuskirjoituksella. Jätä siis kommentti tähän postaukseen ja kerro samalla, minkä kirjan haluat, jos arpa suosii sinua. Vaihtoehtoja on neljä.
 
Taikkarin mäellä
Toinen painos
Valkoiset talot
Yllätyspaketti
 
Arvonnan suoritan maanantaina, eli kaikki kommentit, jotka ehtivät perille ennen 2.11. klo 00.01 ovat mukana arvonnassa, kolme onnekasta voi voittaa…hmmm, tai siis saada kirjani...
 
Ja kirjoista voi lukea lisää kotisivuillani, tosin siellä ei kerrota tuosta yllätyspaketista mitään. Ei tietenkään, sillä eihän se sitten olisi yllätys.