Käydessäni Turussa on ihan pakko päästä Kanelle. Kane Recordsin levyvalikoima on jotain muuta kuin muiden levykauppojen. Helsingissä Fennica Records yltää samaan, mutta nyt siis asiaa Kanesta. Kanen levyhyllyistä löytää rytmibluussia, 50-, 60- ja 70-lukujen klassikoita, heviä, mutta ei taatusti humppaa. Käytettyjä levyjä, myös vinyylejä, on tarjolla.

Ja paljon muuta.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kane Records sijaitsee kauppakeskus Forumissa. Jep, Turussakin on Forum. Ei siitä ilmiöstä sen enempää. Forum on Kauppatorin laidalla, joten sinne on helppo löytää turistinkin.

 

Viime Turun reissulla kävin ostamassa pari ceedeetä, jotka eivät olleet hinnalla pilattuja. Toinen maksoi kympin, toinen kahdeksan euroa. Tämän viikon sunnuntaiklassikko löytyy toisesta ceedeestä, joka oli pakko saada, vaikka se löytyykin vinyylinä hyllystäni.

 

Roy Wood sai aikanaan houkuteltua Jeff Lynnen mukaansa bändiin, joka sekoitti aika onnistuneesti klassista musiikkia ja rokkia. Syntyi Electric Light Orchestra. Wood lähti pian omille teilleen ja perusti glamrokin kummajaisen Wizzard-yhtyeen. Lynne jäi luotsaamaan ELOa.

 

Sunnuntaiklassikko on ELO:n levyltä A New World Record vuodelta 1976.

 

 

Tämän sunnuntain muita klässikkoja:

Preivi

Tuumailua

Vakavia ajatuksia

Kyynelkaasua

Viides rooli

Sooloilija

Lepis

HannaH

Vaiheinen

ja listä täydentyy päivän mittaan...