Olen tässä miettinyt, minkä raidan laitan tänä sunnuntaina Bob Dylanin vuonna 1976 ilmestyneeltä levyltä Desire. Koko älppäri on nimittäin täynnä klassikoita.
 
Emmylou Harris toimii älppärillä taustalaulajana ja hänen kuulas äänensä sointuu hyvin Dylanin nasaaliin antaen Bobin hieman monotoniselle äänelle hyviä stemmoja.
 
Hurricane, ehkä älppärin tunnetuin kappale, se kertoo nyrkkeilijä Rubin Carterista, joka tuomittiin vankilaan kolmoismurhasta. Laulussa Dylan ottaa kantaa Rubinin syyttömyyteen.
 
Isis-kappaleen rakenne on mielenkiintoinen, esimerkiksi siinä ei ole laisinkaan kertosäkeitä. Sävelkulussa on myös mukavia jippoja. 
 
Mozambiquessa viehättää Scarlet Riveran viulu. Legendan mukaan laulun tekijöiden Bob Dylanin ja Jacques Levyn tarkoitus oli löytää mahdollisimman monta riimiä, jotka rimmaisivat –iquen kanssa.
 
Haikea viulu soi myös muissa kappaleissa, kauneimmin ehkä raidalla One More Cup of Coffee (Valley Below).
 
Joey (tuubissa kahdessa osassa, 1 ja 2) on myös elämäkerrallinen laulu, kuten Hurricane. Joey kertoo gangsteri Joey Gallosta, ja pituutta biisillä on peräti yksitoista minuuttia. King of the street, child of pain.
 
Romance in Durango-laulusta on sanottu, että se on kuin kuvaamatta jäänyt Sam Peckinpah-elokuva.
 
Saaren tuho ja mitä saaren ihmiset tekevät jäljellä olevalla ajalla ennen kuolemaansa, on aiheena Black Diamond Bayn sanoissa.
 
Sara-kappaleen Bob Dylan kirjoitti vaimostaan, harvinaisen henkilökohtainen laulu Dylanin tuotannossa.
 
Albumilla on kaksi Dylanin yksinään kirjoittamaa kappaletta, One More Cup of Coffee sekä Sara. Muut laulut ovat Dylanin ja Levyn yhteistyötä.
 
Sunnuntaiklassikoksi laitan soimaan laulun Oh, Sister, Emmyloun ja Bobin nautittava duetto.
 
Muita sunnuntaiklassikoita täällä.