517579.jpg

He olivat juuri rakastelleet ensimmäisen kerran. Poika makasi vielä hänen päällään, ja hetken ajan Siru luuli sen nukahtaneen siihen paikkaan. Poika oli kevyt, tuskin peittoa painavampi, mutta paljon, paljon lämpimämpi.
Siru sulki silmänsä. Ehkä hän pystyisi nukahtamaan tähän, jos hän kuvittelisi, että poika oli vain peitto. Tai lakana, johon kietoudutaan.
Se ei onnistunut.

Siru liikahti ja poika nosti päänsä hänen rinnaltaan. Pojan kasvoilla oli raukea, onnellinen hymy. Siru tiesi, ettei se voinut pysyä enää kauan hiljaa.

-Sä oot pehmee, poika kuiskasi.

Se otti toisen rinnanpään suuhunsa, pyöritti sitä huuliensa välissä ja käänsi katseensa pois Sirusta. Siru katsoi pojan hiuksia, niistä olisi saanut poninhännän.
Siru kierähti pojan alta. Nänniin sattui, mutta vain vähän aikaa, sillä poika päästi hampaansa irti.

-Mul on jano, Siru sanoi.

Hän meni keittiöön, valutti vettä hanasta, mutta ei juonut. Hän ei pystynyt juomaan, huulet olivat liian kuivat, ne takertuivat toisiinsa.
Hän meni keittiön ikkunan luo ja katsoi ulos. Pihalla oli vielä ihmisiä ja Siru kuuli heidän äänensä. Ne lauloivat. Pullot nousivat kohti taivasta ja laulu muuttui äänekkäämmäksi.

Siru toivoi pojan nukahtaneen. Hän ei halunnut puhua sen kanssa. Hänellä ei ollut mitään sanottavaa sille, eikä hän halunnut kuulla, mitä sillä oli sanottavaa. Hän ei halunnut tuntea poikaa ja jos he puhuisivat, he tutustuisivat. Sitä Siru ei halunnut. He olivat tavanneet muutaman kerran, ja kaikki mikä oli tarpeellista, oli jo sanottu.

Mikä sun nimi on?
Missä sä asut?
Haluutsä kaljan?
Otaksä toisen?

Siinä oli ihan riittävästi, mitään muuta ei tarvittu. Oli ollut virhe pyytää poika tänne yöksi, Siru tiesi sen, mutta hän ei ollut voinut mitään muuta. Se oli ollut niin kiltti. Se ei koskaan pyytänyt mitään, ei kysynyt mitään väärää, ei määräillyt tai komennellut. Ei lyönyt ja kironnut. Se vain istui kaljalasi edessään ja hymyili.
Se oli kiltti ihminen, Siru oli huomannut, eikä hänen olisi pitänyt pyytää sitä tänne. Hän oli kuitenkin nähnyt sen silmistä, että se halusi rakastella.

Olihan se lähes mies.