977967.jpg

Juttuhan meni niin, että minun piti ihan totta mennä suoraan kotiin töistä, mutta kun Asikainen sanoi, että nyt lähdetään juhlimaan sitä, että kaupat tuli tehtyä, niin eihän siinä voinut kuin suostua, Asikainenhan on kuitenkin pomo. Otettiin muutamat neuvoa antavat ja Asikainen sanoi, että kotiin ei ollut mitään kiirettä, vaimo oli pistänyt sen ulkoruokintaan ja pyytänyt miettimään vähän tarkemmin, miten sisäsiistinä kuuluu olla. Vaan paskaakos sitä miettimään, Asikainen tuumasi, menee hyvä ilta hukkaan, eikä tänne ole tultu pitämään ikävää, joten siirryttiin puhumaan tärkeämmistä asioista.

Neuvoa antavat antoivat potkua ja Asikainen päätti, että lähdetään Kallioon hierottavaksi, joten hypättiin taksiin ja ajettiin Kustaa Vaasankadulle. Muista sitten, että ne tekee mitä vaan, Asikainen huikkasi olkansa yli mennessään verhon taakse hierojansa kanssa. Ja totta se oli.

Asikainen sanoi, että hyvää iltaa on turha lopettaa kesken, joten tilattiin taas taksi ja suunnattiin kasinolle. Siinä menee elatusavut, mutta menkööt, Asikainen nauroi ja pisti tonnin punaiselle. Minä en pelannut, vaan keskityin tekemään tuttavuutta Irinan kanssa. Tutuksihan tuo tuli, kuten myös Jelena, joka selvästikin toi Asikaiselle onnea peliin, sillä puolenyön aikaan Asikainen oli saanut karhuttua elatusavut ja vähän ylimääräistäkin takaisin talolta.  Sehän oli sitten juhlimisen paikka. Buukattiin sviitti Presidentistä, tilattiin skumppaa ja alettiin urakalla pistää yya-sopimusta ajanmukaiseen kuntoon.

Aamulla silliaamiaiselle ja uusi kierros neuvoa antavia ja siinähän se viikonloppu meni kaikenlaisen liennytyksen merkeissä. Sunnuntai-iltana palasin kotiin ja vaimohan tietysti heti tenttaamaan, missä olin ollut ja miksi en ollut soittanut ja mitä muuta se nyt sanoikaan. Vähän kaikkea. Minä ojensin sille ruusut ja sanoin, että olin ollut viikonloppuna mökillä ajattelemassa vähän asioita, kalastellut ja saunonut ja miettinyt tätä meidän parisuhdetta ja elämää ylipäänsä, sen merkitystä ja tarkoitusta ja siinä samassa yrittänyt löytää sitä sisäistä lastani tämän miehisen ulkokuoren alta ja sen lisäksi vielä pohtinut miehenä olemista ja rakkautta noin ylipäänsä ja miten tärkeää on puhua asioista, jotka on todella tärkeitä ja miten suhdettakin pitää hoitaa ja uudelleenkin voi rakastua samaan ihmiseen.

Vaikka täysin epäuskottava, oli se kuitenkin vaimolle kelvollinen selitys.

*****

Kari (ex-Jussi) antoi loppulauseen.