1248108203_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kuka olet ja mistä tulet?

Juuri tällä hetkellä tulen vessasta. Noin muuten yleensä juuri sieltä, johon en alkujaan ollut edes menossakaan.  
Tartteeko kysymykseen kuka olet vastata kaikilla entisillä ja nykyisillä sukunimillä ja lempinimillä, vai riittääkö ihan vaan tienpäällä erkki?

Koska aloitit bloggaamisen ja miksi?

Bloggaamisen aloitin muistaakseni loppuvuodesta 2006 sorruttuani haastattelijan kieroihin suostutteluihin, ja pystyäkseni laiskana ihmisenä kertoilemaan kuulumiset kaikille tutuille pitkin sekä poikin maailmaan yhdellä kertaa kätevästi.

Blogiasi lukiessa sinusta tulee mieleen, että olet jokseenkin äkkijyrkkä vääräleuka, jolla on suuri ja ennakkoluuloton sydän. Pitääkö näkemykseni paikkansa? Ellei, kerro, minkälainen oikeasti olet.

No siis oikeastihan minussa on suurinta ja väärintä nenä, eivätkä suinkaan leuka ja sydän.
Vaikka kieltämättä leukakin on aika iso.
Noin muuten olen yrittänyt suunnilleen kaikessa noudattaa Äitimuorin ohjetta siitä, että vasta kun on kokeillut saa sanoa ettei osaa.

Hallitset mielestäni hyvin pakinatyylin, mutta olen lukenut Hömpän Helmistä, että sinulla on menneisyys myös viihdekirjoittajana. Olen käsittänyt, ettet enää kirjoita viihdettä, mutta kirjoitatko jotain muutakin kuin blogia? Mitä kirjoittaminen ylipäänsä sinulle merkitsee?

Jo vain, kirjoitin viihdettä – ajoittain liki päätoimisesti – yli 20 vuotta. Nyt kirjoitan enää vain tienpäällä-blogia, ja toista, suvun omaa, lähinnä keskinäiseen tiedottamiseen tarkoitettua. 
Nykyään kirjoittamisen osuus elämässä on kutistunut murto-osaan siitä, millainen ajatusten jäsentelyn ja itsensä ilmaisun keino se muinoin oli.
Saattaa tietysti olla myös niinkin, ettei enää vain ole ajatuksia, eikä mitään ilmaistavaa?

Blogisi nimen perusteella ja lukiessani päivityksiä, tuntuu, että tie vetää sinua puoleensa. Mikä tiessä saa lähtemään? Mikä on kulkemisen viehätys?

Tiessä saa lähtemään sama kuin mihin kulkemisen viehätys perustuu: tärkeintä ei ole perille pääsy, vaan matkalla olo. Se, kuinka ei koskaan tiedä mitä seuraavan mutkan takaa tulee eteen. Mikä tahansa ja samalla kaikki on mahdollista, eikä ohi vilistäviä maisemia tai tietä väsy koskaan katselemaan.
Tove Janssonin Tuu-tikkia lainaten: kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi.

Kotisi sisustus näyttää mielenkiintoiselta blogissasi olleiden valokuvien perusteella. Sinulla on esim. moottoripyörä olohuoneessa. Mitä huonekalua/tavaraa/ihmistä et missään nimessä huolisi olohuoneeseesi? Miksi?

Matti Vanhasta.
Tarviiko sitä edes selittää, olettehan te kaikki nähneet sen, ja kuulleet äänen.
Paavo Väyrynen voisi olla toinen. Tai Jyrki Katainen. Tai joku johtava ylilääkäri. 
Huonekaluista lentäisivät takaisin kauppaan ns. modernit klassikot ja kaikki valkoinen.

Olen lukenut blogistasi, että ainoa syy tehdä työtä, on saada palkkaa. Mikäli sinun ei tarvitsisi tehdä työtä rahan takia, mitä tekisit kaikkein mieluiten?

Söisin, joisin ja nai… ei kun siis söisin, joisin, nukkuisin, ajaisin, matkustelisin, lukisin, harrastaisin, viettäisin aikaa tärkeiden ihmisteni kanssa, ja… ja…
Lähtisin Tampereelle!
Ja toki minulla onneksi on ollut sellaisiakin töitä, tästä nykyisestä siis poikkeavia, joiden tekemiseen on ollut muitakin syitä kuin raha.

Käsittääkseni inhoat puuterin värisiä sloggeja, muistan lukeneeni mielipiteesi joskus. Mistä kumpuaa tämä jyrkähkö mielipide?

Se pohjautuu täysin visuaalisiin havaintoihin. En pidä myöskään muhkuraisia, liian pieneen kuoreen survottuja nakkeja tai makkaroita kauniina.  Saati seksikkäinä.

Klassinen kysymys eli  Baywatchista tutut, kumman kaa: Pamela Anderssonin tai David Hasselhoffin? Ja miksi?

Pamelan. Sillä on käsittääkseni pehmeiksi juotujen aivojen sijasta vain hepatiitti.

Kiitos haastattelusta. Oliko tämä ensimmäinen kerta, kun sinua haastateltiin? Entä viimeinen?

Haastateltava ei kuulemma etiikan mukaan saa koskaan kiittää haastattelijaa haastattelun lopuksi, joten tyydyn toteamaan, että ei, tämä ei ollut ensimmäinen kerta.
Mutta en nyt kyllä tosiaankaan ymmärrä miten voisin tietää onko tämä viimeinen. Senhän voi määritellä vasta Suurena Lähdön Päivänä.