Ovathan ruusut kauniita ja jokainen äiti on ruusunsa ansainnut edes kerran vuodessa. Äitiä voi kuitenkin ilahduttaa kirjalla, joka ei taatusti tartu käteen viime tipassa Prisman hyllystä. Ole siis ajoissa liikkeellä, kerrankin, ja osta lahja nyt!

Äitikin on ollut nuori. Se ehkä tuntuu käsittämättömältä, mutta niin se vain on. Ehkä äiti haluaa palata nuoruusmuistoihin lukemalla Taikkarin mäellä-kokoelmaa, jonka proosarunoissa juodaan, sekoillaan ja kaikkea sellaista mitä äiditkin ovat tehneet, mutta josta eivät pahemmin puhu. Kirjan ostopaikat löydät täältä.

Äidissä on myös romanttinen puoli. Se saattaa kuulostaa kornilta, mutta älä anna ulkonäön pettää. Osta sen sijaan äidille haikeita ja huikeita romansseja sisältävä Toinen painos-kokoelma, jonka novellit ovat suoraan suomalaisesta sielusta, ei mitään globaalia siirappia. Kirjan ostopaikat löytyvät täältä.

Et ehkä ole tietoinen äidin yhteiskunnallisesta valveutuneisuudesta? Oletko kuullut, miten hän levitti lentolehtisiä Chilen vallankumouksen aikana, miten hän marssi ydinvoimaa vastaan, miten hän seisoi jakamassa soppaa soppajonossa? Elämän nurja puoli ei hätkähdytä äitiäsi, joka on sitkeämpi kuin uskoitkaan. Äitisi myötätuntoiseen ja elämänmyönteiseen maailmankuvaan sopii Valkoiset talot-romaani, jonka elämänmakuisista kohtaloista jokaisen ihmisen pitäisi lukea. Kirjan ostopaikat ovat täällä.

Vaikka äitisi saattaa tuntua keskiäkäisyydessään hankalalta ihmiseltä, älä menetä toivoasi. Huumori auttaa ymmärtämään sekä äitiäsi että itseäsi. Keskiäkäisiä hajatelmia sisältää viisauksia ja vinkkejä jokaiselle, joka pääsee tekemisiin keskiäkäisen kanssa. Kirjan ostopaikkoja voit katsoa täältä.

 
Mikäli ei ole jostain syystä tarvetta ostaa äidille kirjalahjaa, muista itseäsi. Hemmottele itseäsi hyvällä kirjalla. Tai kahdella.

 

 

***

kuvat muokattu PhotoFuniassa