937353.jpg

”Rakas SuoraSanaSusu

Olen palstasi uskollinen lukija ja mielestäni sinulta saa rehellisen vastauksen kysymyksiin. Et silittele turhaan päätä ja pakotat ihmiset tekemään valintoja. Näytät ihmisille peiliä, josta saavat katsoa itseään. Se on hienoa se, sillä niin paljon turhaa lässytystä kaiken maailman asiantuntijoilta riittää tässä maailmassa. Mukavaa tavata ihminen, jonka ryhti on suora, sana on selkeä ja ajatus kristallia.

Haluaisin kysyä sinulta asiaa, joka on vaivannut minua jo pitkään. Kyseessä on vaimoni, jonka kanssa olen ollut naimisissa kohta kolmekymmentä vuotta. Luulisi jo tässä ajassa tottuneen toisen kotkotuksiin, mutta eipä niin ole. Vaimoni pitää aina tehdä jotain. Hän ei osaa olla lainkaan jouten ja kun hän mennä tohottaa koko ajan, niin hän olettaa, että muutkin tekisivät niin. Ei meillä töiden jälkeen saa löhötä sohvalla. Jos niin tekee, käy heti käsky laittaa pyykit narulle tai pitää viedä matto tai koira ulos tai pitää imuroida ja silittää lakanat tai lähteä Ikeaan ostamaan kuurauslaitteita huusholliin. Koko ajan on kiire, kiire tehdä jotain.

Nuorena minä vielä jaksoin olla vaimolle mieliksi, mutta nyt alkaa jo ikä painaa ja haluaisin vain olla töitten jälkeen, enkä koko ajan tehdä kaikkea vaimon käskystä. Mitä minun pitäisi tehdä. Susu? Luotan, että sinä keksit keinon, jolla pystyn muuttamaan vaimoani.

kiittäen, Reino"
”Kuulehan, Reiska. Sinähän vasta laiska paska olet. Vaimo saisi tehdä kaiken ja sinä vain istuisit sohvalla! Etkö sinä ole kolmessakymmenessä vuodessa oppinut, ettei se ruoka tule sieltä kaupasta itsestään pannulle ja pöytään? Ettei ne matot lennä itsestään tuulettumaan? Etteivät ne pyykit kuivapeseydy siellä lattialla?

Olet toivoton tapaus, luulisi vaimosi jo kypsyneen koulimattomuuteesi kolmessakymmenessä vuodessa. Hänkään ei taida olla kovin fiksu. Taisit valita hänet ulkonäön takia, et aivojen.

Ota ero, huku omaan paskaasi, tuollaiset tyypit eivät pärjää kauan eron jälkeen. Sittenpähän huomaat, että enää ei ole kiire.

SuoraSanaSusu"


*****

Genoveeva antoi loppulauseen.

Samasta loppulausekategoriasta löytyy myös Lukijakirje 1