761151.jpg


Matematiikan tehtäviä tokaluokkalaisille -näin me opimme laskemaan yhteen ja vähentämään suuremmilla luvuilla ja kurkistamme jo pikkiriikkisen kertotaulujen kiehtovaan maailmaan!


1. Mirolla on kaksikymmentä euroa. Välitunnilla Miro pyytää Janilta kymmenen euroa, jotta ei hakkaisi Jania koulun jälkeen. Janilla ei ole kuin viiden euron seteli, jonka hän antaa Mirolle. Kuinka paljon rahaa Mirolla nyt on? (bonustehtävä: mieti, miten pojista voisi tulla hyvät ystävät)

2.

Jasmin on suudellut neljä poikaa. Jasminin isosisko Jemina on suudellut kymmentä poikaa ja Jasminia harmittaa. Kuinka monta poikaa Jasminin on vielä suudeltava, jotta hän olisi suudellut yhteensä kymmenen poikaa? (bonustehtävä: kirjoita runo rakkaudesta, voit myös kuvittaa)

3.

Marika painaa 30 kiloa. Luokan pojat sanovat Marikaa läskiksi ja Marika päättää laihduttaa viisi kiloa. Kuinka paljon Marika painaa laihdutettuaan viisi kiloa? (bonustehtävä: väritä kuvassa olevat hedelmät)

4.

Sannalla on kaksi kaljaa, Lauralla on kaksi kaljaa ja Piialla on kaksi kaljaa. Kuinka monta kaljaa tytöillä on yhteensä? (bonustehtävä: tuo kotoasi tyhjä pullo, koristelemme sen ensi viikolla simpukoilla ja silkkipaperisilpulla)