Masentunut ihminen ei kuluta vettä, sillä suihkuun meno on vastenmielistä.

 

Masentuneena ei ruoka maistu. Kauppaankaan ei tee mieli mennä, koska ulosmeno ylipäänsä on vastenmielistä. Masentunut ei shoppaile, ei osta turhaa, ei täytä jääkaappiaan ruuilla, jotka täytyy heittää vanhentuneina pois.

 

Masentunut ihminen ei kuormita vaatekaappiaan ostamalla uusia vaatteita. Kymmenen vuotta vanhat reikäiset verkkarit tyydyttävät masentunutta, sikäli mikäli masentunut voi tyydyttyä mistään.

 

Puut säästyvät, kiitos masentuneen ihmisen, joka ei tilaa kotiin lehtiä, ei hae ärrältä lukemista, ei viitsi mennä kirjastoon lukemattomien kirjojen luo.

 

Masentunut ihminen unohtaa paljon. Hän ei välttämättä huomaa istuneensa koko illan pimeässä. Hän on unohtanut sytyttää valot, unohtanut katsoa teeveetä, jos sellaista on, hän ei ole muistanut lämmittää mikrossa vettä murukahvia varten.

 

Masentuneena ei halua tavata ketään, joten ei ole tarvetta hypätä autoon tai bussiin, saastuttaa luontoa ja ruuhkauttaa teitä.

 

Kännykän akku saa kulua rauhassa loppuun, sitä ei tarvitse ladata, sillä masentuneena ei halua puhua kenenkään kanssa puhelimessa, ei edes ottaa vastaan tekstareita. Ystävät saavat olla rauhassa ja näin ollen ystävät voivat paljon paremmin.

 

Pesukone ei pyöri masentuneen kotona, vettä ja sähköä säästyy.

 

Masentuneen ihmisen roskis kestää täyttyä, sillä sinne ei ole mitään heitettävää.

 

Masentunut ei lisäänny ja täytä maata, sillä seksi ei kiinnosta. Masentunut ihminen ei kuormita jälkeläisillään neuvolapalveluja, ei päivähoitoa, ei koulua, ei nuorten psykiatrista avohoitoa, ei kasvata tulevia pätkätyöläisiä tai työttömiä.

 

***

 

Jos nyt sattuisi, ettet ole masentunut tai kärsit epätyypillisestä masennuksesta, johon voi liittyä lisääntynyttä ruokahalua ja seksuaalista aktiivisuutta, voit kuitenkin antaa tunnin maapallolle tänä iltana osallistumalla WWF:n Earth Houriin klo 20.30-21.30.