761151.jpg

Matematiikan tehtäviä kolmasluokkaisille -opimme aina vaan lisää ja lisää, suuremmilla ja suuremmilla luvuilla!

1.Äidillä on lompakossa kaksikymmentä euroa. Taksi turvakotiin maksaa seitsemäntoista euroa. Kuinka paljon rahaa äidille jää, kun hän on maksanut taksin? (bonustehtävä: tiedätkö taksin numeron? Opettele se ulkoa.)

2.

Marko myy sinulle kaljaa neljä euroa pullo. Kaupassa kalja maksaa kaksi euroa pullo. Kuinka paljon voittoa Marko saa jokaisesta myymästään kaljapullosta? (bonuskysymykset: tuntuuko se reilulta? Luuletko, että Markosta tulee isona rikas?)

3. Isä saa palkkaa 1200 euroa kuussa. Isä maksaa elatustukea Jaakosta ja Jennasta yhteensä 200 euroa kuussa. Isän vuokra on kuusisataa euroa kuussa. Kuinka paljon isälle jää rahaa kuukaudessa, kun hän on maksanut Jaakon ja Jennan elatusavun ja vuokran? (bonustehtävä: keksi isälle, Jaakolle ja Jennalle mukavaa tekemistä, kun lapset tulevat isän luo viikonloppuna –käytössäsi on viisitoista euroa)

4. Svetlana varastaa isältään kymmenen euroa ja antaa rahan Inkalle. Inka on käskenyt myös Tiiaa, Olgaa ja Leenaa varastamaan kotoaan kymmenen euroa. Tiia, Olga ja Leena varastavat jokainen kymmenen euroa ja antavat rahat Inkalle. Kuinka paljon rahaa Inka saa kiristämällä? (bonustehtävä: mitä luulet Inkan tekevän rahoilla –kirjoita ehdotuksesi paperin kääntöpuolelle)

5. Ihmisellä on kaksitoista paria kylkiluita. Niin myös Hennalla. Koulun jälkeen Riikka, Sami ja Heidi kaatavat Hennan koulun pihalla, raahaavat hänet roskakatokseen ja potkivat Hennaa päähän ja kylkiin. Myöhemmin, sairaalan röntgenissä, selviää, että Hennalta on katkennut kolme kylkiluuta. Kuinka monta ehjää kylkiluuta Hennalle vielä on? (bonustehtävä: etsi oheisesta kartasta lähin koulu, johon Henna voi siirtyä nykyisestä koulusta päästyään sairaalasta. Nykyinen koulu on merkitty punaisella pallolla, Hennan koti on sininen pallo. Mittaa matka kotoa tulevaan kouluun ja ilmoita tulos metreinä)