761151.jpg


Matematiikan tehtäviä kuudesluokkalaisille -vielä vuosi rypistystä ja sitten yläasteelle kaikki matikkanerot!


1. Anne, Jiri ja Mikko päättävät kaataa hautausmaalla hautakiviä. Kiviä on yhdeksässä rivissä, jokaisessa rivissä on viisitoista hautakiveä. Anne, Jiri ja Mikko kaatavat yhtä paljon hautakiviä. Kuinka monta kiveä jokainen heistä kaataa? (bonustehtävä: mitä sinä haluaisit itsestäsi muistettavan kuoltuasi, kirjoita minkälainen aikuinen haluaisit olla)

2.

Miia ja Petra varastavat vanhemmiltaan viinapullojen loppuja. Heillä on puolen litran tyhjä cokispullo, jonka he haluavat saada täyteen. Kossua on 1/10 cokispullon tilavuudesta, lakkalikööriä 2/10, bacardia 1/10 ja ballantinesia 1/10. Kuinka paljon vettä tyttöjen on lisättävä pulloon, jotta se tulee täyteen? (bonustehtävä: makeiset, limut ja jäätelö vahingoittavat hampaita –kerro, miten sinä huolehdit hampaistasi)

3.

Tanjan kotiintuloaika lauantaina on kello 00.30. Bussi kotiin lähtee Rautatientorilta kello 01.15. Bussimatka kotiin kestää 28 minuuttia. Kuinka paljon Tanja myöhästyy? (bonustehtävä: keksi hauskoja juttuja, joita perhe voi tehdä yhdessä lauantai-iltaisin, voit myös kuvittaa tarinasi)

******

Tässä oli SusuPetalin Matematiikka ala-asteelle. Toistaiseksi ei yksikään opettaja ole ottanut yhteyttä minuun saadakseen luvan käyttää materiaaliani(kai opet nyt sentään kysyvät luvan?), eikä lehdissäkään ole pahemmin näkynyt kolumneja tai arvosteluja tai mitään tästä oppimateriaalista.

No, eihän tätä pyyteetöntä työtä tehdäkään maineen, kunnian ja kilisevän takia, vaan ihan muiden syiden takia. Heti, kun keksin, mitkä ne muut syyt ovat, kerron teille.

Mukavaa syksyä, opiskelkaa edelleen ahkerasti!