761151.jpg

Matematiikan tehtäviä ekaluokkalaisille -miten opimme jaottelemaan, vertailemaan, luokittelemaan ja laskemaan yhteen sekä vähentämään!


1. Kumpi on nuorempi: Madonna vai Jeesus? (bonustehtävä: väritä kuvat)

2. Kummassa on enemmän pulloja: mäyräkoirassa vai sikspäkissä? (bonustehtävä: askartele mäyräkoiralle jalat, häntä, kuono ja korvat ja anna sille joku kiva nimi)

3. Mihin numeroon soitat, kun isä ryyppää, äiti itkee, eikä jääkaapissa ole ruokaa? (irrota saamasi tarra suojapaperista ja kiinnitä se kännykkääsi)

4. Tässä näet kolme pistettä: … opettele ne, niin sinusta tulee isona kirjailija. (bonustehtävä: haastattele pariasi, joka on leikisti kirjailija, vaihtakaa sitten osia)


5. Minnalla on yksi siideri repussa. Kaupasta hän pöllii kaksi siideriä. Kuinka monta siideriä Minnalla on iltaa varten? (bonustehtävä: piirrä lempireppusi)

6. Jesse rikkoo maanantaina kaksi katulamppua ostarilla. Tiistaina hän ei riko mitään, mutta keskiviikkona hän kivittää kolme lamppua rikki päiväkodin pihalta. Loppuviikon Jesse on vatsataudissa. Kuinka monta lamppua Jesse näin ollen rikkoo yhteensä viikon aikana? (bonustehtävä: väritä kuva huolellisesti, myös yötaivas)


7. Hanna varastaa isän tupakka-askista neljä tupakkaa. Hän polttaa yhden tupakan. Kuinka monta tupakkaa Hannalle jää jäljelle? (bonustehtävä: muista kertoa isälle ja äidille, että tupakointi tappaa)

8. Mohammedilla on 10 sormea. Välitunnilla luokkakaverit katkaisevat Mohammedilta kaksi sormea. Kuinka monta murtumatonta sormea Mohammedilla on, kun hän menee terveydenhoitajan luokse? (bonustehtävä: väritä Somalian lippu)