-Moi, ehdit kuitenkin.

-Joo, Jussi meni sijaistamaan mua nuorten puhelimeen.

 

-Miten usein sulla on se?

-Ai, päivystys puhelimessa? Kerran kahdessa viikossa, ei sen enempää, mutta oma vuoro sattui juuri tietenkin täksi illaksi, kun on vanhempainilta. Onneksi Jussilla ei ollut keikkaa tänä iltana, sehän kiertää sen huumebussin mukana iltaisin aina välillä. Eiks teidän Markkukin ollut joskus mukana?

 

-Joo, oli se, mutta nykyään se käy aika paljon nuorisotaloilla vetämässä erilaisia vihanhallintaryhmiä. Jaaha, eipä tänne näytä tulevan paljon porukkaa.

-Saman verran kuin ennenkin. Juuri ne vanhemmat tulevat…

 

-…joiden ei tarvitsisi olla täällä. Eli me. Niin kuin aina. Muita vanhempia ei vaan kiinnosta niiden lapset. Näin se vaan on. Mites teidän Sanni-Leena?

-Ihan hyvää.

 

-Vieläkö se käy pianotunneilla?

-Joo, sen lisäksi se meni sellaiseen ilmaisu- ja sanataidekerhoon, jossa työstetään tietokoneella kaikenlaisia proggiksia. Eiks Ainokaisakin ole samassa?

 

-On se. Kivaa, että niillä on kunnon tekemistä. Kuulitsä muuten, mitä se Jenna harrastaa? Se, joka oli Sanni-Leenan ja Ainokaisan kanssa samalla luokalla jo ala-asteella?

-En. Mitä?

 

-Cheerleader-juttuja, ajattele!

-Ihan totta, eiks se ole sellaista tanssimista lätkäotteluissa? Voiko sellaistakin harrastaa?

 

-Näköjään. Se Jennan kaveri, Tanja, ilmoittautui mallikurssille.

-Ei oo totta!

 

-On se totta, Ainokaisa kertoi. Sen mielestä se oli kohtalaisen huvittavaa. Ainokaisan mielestä ne, Jenna ja Tanja, on aika aivottomia. Se sanoi niistä aika hyvin, sehän on verbaalisesti aina ollut lahjakas, enkä minä voinut kuin nauraa.

-Teidän Ainokaisa on kyllä kirjallinen lahjakkuus. Siitä tulee varmaan joskus kirjailija. Joskus mua harmittaa, ettei Sanni-Leena kirjoita, minusta se olisi niin hyvä harrastus. Psst, eikös tuo ole sen Jennan äiti?

 

-On se. Ja Tanjan äitikin näköjään vaivautuu paikalle.

-Shh, nyt luokanvalvoja tulee….

 

-Hei ja tervetuloa kasi been ylimääräiseen vanhempainiltaan. On käynyt ilmi, että kaksi tämän luokan oppilasta on perustanut pilasivun Internetiin kahdesta muusta tämän luokan oppilaasta ja tarkoitus olisi nyt vanhempien kesken selvittää tämä asia. Sen takia olen pyytänyt juuri teidät neljä äitiä tänne.