Eräänä päivänä, en tiedä mistä syystä, mieleeni tuli The Delta Rhythm Boys. Siirryin muistoissa lapsuuteen. Muistin lauluyhtyeen laulamassa Tula-tullanlaa. Inhosin lapsena sitä kappaletta. Taidan inhota vieläkin.
 
 
 
 
Muistin laulajat Halvan mainoksessa.
 
 
Mustavalkoinen teevee, kaksi kanavaa, YLE ykkönen ja kakkonen, Mainostelevisiolla lähetysaikaa muutama tunti viikossa näillä kanavilla.
 
Mainokset olivat silloin yhtä juhlaa. Ralliautoilija Leo Kinnunen mainosti Car-juomaa. Oli Coral-mainos, Käsille kuin käsille, paljon sitruunaa, sitruuna on aine, joka kädet kaunistaa. Lemon, Juice ja Glycerine sitä sisältää. Eikä enää karheutta käsihisi jää. Tend, Oletteko kauan pessyt Tagilla? Jee-jee-jenkki…
 
 
Ken haluaa, voi sukeltaa lisää 60- ja 70-luvun mainoksiin täällä ja täällä.
 
Mutta takaisin asiaan. The Delta Rhythm Boys perustettiin jo vuonna 1934. Yhtye tuli erityisen suosituksi Pohjoismaissa monien esiintymiskiertueiden ansiosta. Deltat olivat lavalla Linnanmäen avajaisissa vuonna 1950. Yhtye on levyttänyt lauluja ruotsiksi ja suomeksi sekä myös englanniksi suomalaista musiikkia, mm. Isoisän olkihattu, Rosvo-Roope ja Toivo Kärjen tangon Tule hiljaa.
 
 
 
Amerikoissa lauluyhtye esiintyi 40-luvulla eri radio-ohjelmissa, Broadwaylla ja levytti mm. Ella Fitzferaldin, Mildred Baileyn ja Fred Astairen  kanssa. Yhtyeen toisen basson Lee Gainesin käsialaa ovat sanat Duke Ellingtonin klassikkoon Take The ’A’Train.
 
 
 
Lee Gaines asui lopun elämänsä Helsingissä. Suomeen hän tuli myös haudatuksi vuonna 1987, kuoltuaan 73 vuoden iässä.
 
Oma suosikkini The Delta Rhytm Boysien tuotannosta on Hoagy Carmichaelin iki-ihana Stardust.
 
 
 
Muita klassikoita täällä.