260006.jpg

Aluksi surffailu oli ollut satunnaista. Nainen oli lukenut erilaisia keskustelupalstoja, löytänyt chatit, siirtynyt seuraavaan paikkaan osaamatta kiinnittyä mihinkään, löytämättä sitä mitä etsi. Mitä se oli mitä hän kaipasi, sitä ei nainen tiennyt, mutta hän tiesi tuntevansa sen, kun se osuisi kohdalle.

Eräänä yönä nainen löysi etsimänsä. Hän luki miehen blogia, ahmi sanoja, nielaisi miehen ajatukset. Aamun tullessa nainen tiesi, että hän oli löytänyt itsensä. Puuttuvan osansa, jota ilman hän oli aina tuntenut olevansa vaillinainen.

Mies kirjoitti blogiinsa joka päivä ja viikon kuluttua nainen tajusi, että mies kertoi ajatuksistaan juuri hänelle. Ei kenellekään muulle. Havainto sai naisen kiihtyneeksi. Hän ei voinut ymmärtää, miten mies tiesi kaiken hänestä, miten mies osasi valita juuri oikeat sanat, jotka koskettivat, saivat hänet vapisemaan.

Eräänä iltana nainen laittoi miehen blogiin kommentin, pienen kevyen vastauksen johonkin turhanpäiväiseen asiaan. Seuraavana aamuna miehen vastaus oli ilmestynyt. Mies kutsui naista nimeltä ja kiitti mielenkiinnosta. Naista hymyilytti. Hän poimi miehen meiliosoitteen blogista ja lähetti miehelle sähköpostin, jossa kertoi, ettei heidän tarvinnut enää etsiä toisiaan.

Nainen odotti miehen vastausta. Hän oli levoton, jos hän ei voinut olla koneen ääressä. Hänen oli tietenkin pakko lähteä töihin, mutta päivät olivat turhia ja pitkiä, eikä hän poikennut kauppaan tullessaan kotiin. Kone oli auki koko illan, koko yön, ja nainen odotti. Mies ei päivittänyt blogiaan, ei vastannut naisen sähköpostiin.

Kului päiviä ja eräänä aamuna nainen ei jaksanut lähteä töihin. Hän jäi kotiin, otti läppärin sänkyyn ja odotti. Jossain vaiheessa nainen torkahti ja kun hän heräsi, miehen blogi oli hävinnyt. ”Hait tunnusta, jota ei löytynyt”, kone herjasi.

Nainen lähetti miehelle meilin, kahdeksannen sinä päivänä. Mies ei vastannut. Ei sinä päivänä. Ei seuraavalla viikolla. Ei koskaan.

Nainen ei luovuttanut. Hän vaeltaa edelleen virtuaalissa, etsii ja tietää jonain päivänä löytävänsä puuttuvan osansa.