Youtube ja muisti yhdessä ovat jänniä asioita. Toimivat ihan sattumanvaraisesti, assosioiden ilman sen kummempia suuntia. Olin etsimässä sunnuntaiklassikkoa, mielessä ihan jotain muuta, kun törmäsin israelilaisen Esther Ofarimin videoon. Ääni oli jumalaisen upea, jotenkin tuttu. Kappale oli kuitenkin vieras. Sitten tutumpi melodia alkoi soida päässäni, kirjoitin hakusanan ja löysin Esther ja Abi Ofarimin hitin Cinderella Rockefella vuodelta 1968.

 

Kuuntelin duon laulun ja muistin yhtäkkiä ihan vuoren varmasti, että Jarkko ja Laura levyttivät tämän suomeksi. Tarkistin asian, totta. Samaan aikaan sain eteeni näyn, jossa Jarkolla on hattu päässä, kädessä ehkä keppi. Hyvin hämärä mielikuva, mutta aikani pengottuani Youtubea, löysin kappaleen Kuin silloin ennen, jolla Jarkko ja Laura osallistuivat vuonna 1969 Euroviisuihin Madridissa voitettuaan Suomen edustuspaikan postikorttiäänestyksen tuloksella. Sijoittuivat kahdenneksitoista, mukana oli 16 maata (sitä en todellakaan muistanut, vaan tarkistin asian netistä). 

Jotain samankaltaista näissä kappaleissa on, tyyliltään, soundiltaan, kunhan ei anna suomiversion humpparytmin häiritä liikaa. Nauttikaa!
 
Ehkä minä ensi sunnuntaina laitan sen kappaleen, jota alun perin lähdin etsimään Youtubesta…
 

Muita sunnuntaiklassikoita täällä.