158451.jpg

Heidi mietti soittaisiko hän Tompalle junasta ja pyytäisi tätä tulemaan vastaan asemalle, mutta unohti sitten koko asian, kun kaksoset alkoivat tapella. Reissu oli ollut muutenkin raskas, isä ja äiti eivät tehneet muuta kuin istuivat teeveen ääressä kaiket päivät paheksuen maailman menoa, rikollisuutta, maahanmuuttajia, sosiaalipummeja ja saatanan palvojia. Heidin pinna oli katkennut neljäntenä päivänä ja vaikka äiti ihmetteli, miksi he eivät olleetkaan koko viikkoa, niin kuin oli sovittu, Heidi piti päänsä, kaksoset kiljuivat riemusta ja he lähtivät kotiin kolme päivää aikaisemmin.

Linja-auto rautatieasemalta lähti onneksi heti. Kaksoset olivat rauhoittuneet ja bussimatka sujui suhteellisen siedettävästi. Pysäkiltä oli lyhyt matka kotiin. Heidi antoi matkakassin kaksosten kannettavaksi ja sytytti tupakan.

Kaksoset tappelivat, kumpi ehtisi avaamaan kotioven, kassi putosi maahan, avaimet lensivät porraskäytävässä.

- Helvetti. Mä en kestä teitä enää yhtään. Nyt ootte kunnolla. Mä avaan sen oven.

Kaksoset heittivät kengät jaloistaan ja ryntäsivät omaan huoneeseensa. Heidi otti kassin porraskäytävästä ja sulki ulko-oven. Hän huokaisi raskaasti ja istuutui eteisen tuolille.
Makuuhuoneen ovi oli kiinni.
Heidi tuijotti ovea. Ei kai Tomppa ollut jo nukkumassa? Kello oli vasta vähän yli yhdeksän.

Heidi avasi makuuhuoneen oven varovasti.

- Heidi…mä en…eiks teidän pitänyt tulla vasta sunnuntaina…

Heidi piti kiinni oven kahvasta. Hän ei uskaltanut päästää irti. Hänen oli pakko pitää jostain kiinni. Hän kuuli kaksosten äänet seinän takaa.

- Heidi…kiltti…laita ovi kiinni. Ettei lapset…Heidi…kiltti.

Heidi katsoi Tomppaa, joka oli vetänyt peiton ylleen. Tompan katse oli pyytävä, silmät anelivat.

- Heidi. Kiltti…katso, ettei pojat tule huoneestaan vähään aikaan, niin…Heidi-kiltti.
- Mikä ton nimi on?

Heidi ihmetteli ääntään, miten se kuulosti jokapäiväiseltä, melkein ystävälliseltä.

- Se on…Tanja…meiltä töistä…Heidi-kiltti. Hoidetaan tää fiksusti. Niin kuin aikuiset. Laita se ovi kiinni, niin me puetaan ja…
- Pojat! Pooojat! Tulkaa moikkaan iskää!