1249213275_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen brunette, sinisilmäinen Arleena. Tulen Keski-Pohjanmaalta Helsinkiin, sieltä takaisin Keski-Pohjanmaalle ja lopulta olenkin täällä Turussa. 

Kuinka kauan olet bloggaillut? Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?

Bloggaukseni täytti 2-vuotta 1.7.2009. Oli sateinen kesäkuun 30. päivä, sade inspiroi selailemaan Bloggeria, jossa en ollut aikaisemmin koskaan käynyt. Hetken mielijohteesta perustin saman tien blogini, joka jatkuu rönsyillen edelleen. 

Kuvaile itseäsi viidellä sanalla, jotka sanat liittyvät myös luontoon.

Olen toukokuu, tosin olen syntynyt maaliskuussa. Luonnon ja urbaanien maisemien ihailija. Herkkä optimisti (jopa idealisti) ja realistinen ideoiva unelmoija.  

Blogiasi lukiessa huomio kiinnittyy sisustukseen. Olet esitellyt huonekaluja, niin kodissasi kuin muualla. Mitä sisustaminen merkitsee sinulle? Miten kuvailisit omaa tapaasi sisustaa, omaa makuasi?

Sisustaminen on ollut ja on edelleen rakas harrastus. Sisustan selkeästi, isot pinnat ovat vaaleita ja valkoisia. Käytän lähes 100 %:sti luonnonmateriaaleja ja hyvä design on aina onnistuneen ekologisen ostoksen tae. Värikkyyttä luon tauluilla ja pientavaroilla, kuten tyynyt ja pienesineet sekä kukat. Sisustustyylini on klassisen moderni. 

Kotona-blogissasi sinulla on herkullisia reseptejä. Mistä kokkausintosi on lähtöisin? Mitä tarjoaisit minulle, jos sattuisin tulemaan luoksesi?

Ruuanlaittoinnostukseni on herännyt vasta muutama vuosi sitten. Katselen ruokaohjelmia, luen ruokapalstoja ja keittokirjoja. Olin kerännyt sekalaisia kasoja erilaisia reseptejä, joita en kuitenkaan jaksanut koskaan järjestää. Enkä koskaan oikealla hetkellä löytänyt oikeaa reseptiä. Tästäpä suivaantuneena päätin julkaista luettavaksi, mitä keittiössäni Kotona kokkailen. Samalla reseptit tallentuvat kuin huomaamatta. Erotin vuosi sitten pääblogistani ruuat Kotona-blogiin.

Kuten Kotona-blogista voi nähdä, en brassaile mitään erikoista ruokaa, joten sinulle tarjoaisin alkuruokana feta-salaattia, jossa on suikaloitu roomansalaatti pohjana, kurkkua, tomaattia, kesäsipulia ja fetaa. Öljy-balsamicokastike. Pääruokana naturel-risoton kera pannulla suolassa savustettua lohta. Jälkiruokana mansikoita maustettuna mustapippurilla. Kermavaahtoa saa pyydettäessä. 

Esteettisyys, tasapaino, käsillä tekeminen ja kasvun ihme ovat sanoja, jotka nousevat mieleeni lukiessani blogiasi. Mitä nuo sanat merkitsevät sinulle?

Ne kuvaavat minua osuvasti, lisään vielä mukaan ideoinnin. Ne kuuluvat elämäntapaani. En tee käsitöitä, mutta ideoin luonnosta ja sen materiaaleista kukin, kivin, sammalein. Ideointieni toteuttamiseen tarvitsen joskus assistentin ja hän on minulle aina valmiina. 

Käsittääkseni olet matkustanut paljon. Onko sinulla lempipaikkaa, johon haluaisit palata aina uudestaan? Jos on, miksi? Onko paikkaa, jota et vielä ole nähnyt, mutta jonne haluaisit matkustaa?

Ranskan Provence on matkakohde, jonne voisin matkustaa uudelleen ja uudelleen.  Kaunista, inspiroivaa, kulttuuria ja taidetta. Kaupunkimatkalle haluaisin uudelleen New Yorkiin, inspiroiva ja lumoava suurkaupunki. 

Haaveeni on joskus matkustaa Iso-Britannian Skotlantiin. 

Blogissasi on myös runoja kuvien ja päiväkirjamerkintöjen lisäksi. Mitä kirjoittaminen merkitsee sinulle?

Kirjoittaminen merkitsee tunteiden, ajatusten, kokemusten ja muistojen dokumentointia itselle ja muille. Se on mieltä puhdistava rakas harrastus. 

Ja sitten perinteinen kiperä kysymys eli kumman kankaat valitset syksyn tyynyihin: Marimekon tai Kenzon?

Se on Kenzo. Marimekkoa käytän vain pöytäliinoina.  

Kiitos haastattelusta. Ottaen huomioon, että en itse tiedä oikeastaan mitään sisustuksesta tai kasvien kasvattamisesta, niin eivätkö kysymykset olleet kuitenkin ihan asiallisia…?

Kiitos sinulle haastattelusta. Pitää myöntää, että olet blogini perusteella osannut muodostaa erittäin sopivat kysymykset. Persoonani taitaa välittyä lukijoille, vaikka en henkilökohtaisesta yksityiselämästäni ole kertonutkaan.