Jaaha, kirja per vuosi vai miten se meni? No, joka tapauksessa, olen viimeistelemässä romaanikäsikirjoitusta, joka on osittain vanhaa materiaalia, osaksi vähän uuttakin joukossa. Kässäri alkaa olkaa siinä vaiheessa, että olisi ihan hyvä saada romaanille nimi.

Vanhaan tapaan julkaisen kirjan omakustanteena BoDin avulla, ellei nyt sitten joku tätä blogia lukeva kustannustalon julkaisuvastaava äkkiä lähetä minulle meiliä ja ehdottomasti vaadi saada julkaista kirjaani. Hopi-hopi.

Käsikirjoituksen työnimenä on ollut Valkoiset talot, mutta suoraan sanoen, se on aika tylsä nimi. Ostaisitko sinä sen nimisen kirjan? Minä ehkä en, ja siksi tarvitsen jälleen kerran lukijoiden apua. Viime kesänähän hain blogin avulla nimeä novellikokoelmalleni ja sainkin hyvän nimen Karpalolta. Järjestin myös äänestyksen novellikokoelman kannesta ja eniten ääniä saanut kuva tuli valittua kirjan kanteen.

Tulevan romaanin takakansiteksti on seuraavankaltainen (saattaa vielä muuttua, mutta noin suurin piirtein):

XX on romaani pelosta, epätoivosta, luopumisesta. Tarinoita ihmisistä, jotka rakastavat, luottavat, uskovat parempaan. Kertomus ihmisistä, joita olemme.

Ei kauan sitten. Ei kaukana. Tässä. Nyt.

Kirjassa tulee olemaan useampi kertoja, tapahtumat keskittyvät yhteen viikonloppuun suomalaisessa lähiössä, ihan tavallisissa taloissa, tavallisille ihmisille. Jotkut tarinan henkilöt joutuvat tekemään ratkaisuja, jotkut haluavat lykätä ratkaisujen tekoa, joidenkin puolesta ratkaisut tehdään.

Tarinat ovat karuja, rosoisia, realistisia, mutta mukana on myös kauneutta, kun vaan tarkasti katsoo.

Ja nyt siis pyydän lukijoilta ehdotuksia romaanin nimeksi.

Edellisvuotiseen tapaan se, jonka ehdotus tulee valituksi, saa kirjan postitse kotiin(ja pidätän itselläni oikeuden tyytyä siihen Valkoiset talot-nimeen).

Myöhemmin, kunhan kirjan nimi tulee valituksi, järjestän varmaan taas äänestyksen kirjan kannesta.

Kiitos teille.