138845.jpg

Ensi viikolla tapahtuvan koulujen alkamisen kunniaksi ja ihan siitä ilosta, että en itse enää joudu koulun penkille, esittelen tämän syksyn kuuman uutuuden: SusuPetalin Aapisen.

Jokaiselle innokkaalle ekaluokkalaisellehan annetaan uutuuttaan kiiltelevä aapinen, mutta kuten me kaikki tiedämme, aapisten aihemaailmat ovat aikansa lapsia. Maailma on muuttunut niistä ajoista, jolloin A oli niin kuin aitta, L niin kuin lehmä, K niin kuin konsensus, X niin kuin X-Files, E niin kuin Ehnroth, I niin kuin Iron Maiden, M niin kuin maitolaituri ja P niin kuin Paavo.

Siirtyessään esikoulun kautta kouluun, lapselle avautuu usein kokonaan uusi käsitemaailma. Tietysti jotkut ovat jo tarhassa kuulleet jostain jotain, mutta usein ilman selityksiä tai jos selityksiä on raoteltu, ne ovat yleensä vääriä.

Tämäkin aapinen on aikansa lapsi. Iloxi ja opixi. Nykyajan lapsille. Ihq:D! Let's lol.

Kirjaa synnyttäessäni huomasin, että aakkosia on muuten tolkuton määrä(kumma juttu, ettei sitä fiktiota kirjoittaessaan ole tuollaistakaan huomannut, no ...faktakirjallisuuden -ja etenkin oppiaineiston- kirjoittaminen onkin vaativampaa), joten tehdäkseni lukemisen siedettävämmäksi, esittelen kertarykäyksellä aina vain neljä kirjainta. Helpompi oppiakin jotain, kun säännöstelee aineistoa, eikö niin?

Ja jos joku nyt sattuisi ottamaan nokkiinsa, peräti pahastumaan tästä aapisesta, niin valitukset voi osoittaa opetushallitukselle. Minulla ei nimittäin ole mitään tekemistä kyseisen laitoksen kanssa. Haluan myös huomauttaa, että runoissa esiintyvillä erisnimillä ei ole mitään tekemistä todellisuuden, esimerkiksi lukijoiden ja kommentoijien henkilöllisyyden, kanssa. Nimet runoihin on valittu puhtaasti ontuvin, riimillisin perustein.


 138858.jpg        

Anoreksia-Anna
ei leivällensä panna
voita tahdo laisinkaan.
Leivänkin roskiin piilottaa.

138859.jpg
                                                 
Bulimia-Ben
ollakseen kuin Ken
salaa jälleen oksentaa.
Läskiä barbit karsastaa.


138860.jpg

Cofi-Tabs Clara
unta ei tahdo saada.
Villinä väsynyt sydän kun hakkaa,
kouristukset ei yölläkään lakkaa.


138862.jpg

Diapam-Dani
nappia poskeen pani.
Darra loppui, päättyi yö,
kasilta alkaa koulutyö.