2142903.jpg

 

-Ihan hassua laittaa tämä asukaskokous näin lähelle joulua. Ihmeen paljon porukkaa täällä kuitenkin on.

-Tämä on tärkeä asia. Ihmiset haluaa äänensä kuuluville. Ihmiset haluaa vaikuttaa siihen, minkälainen niiden ympäristö on.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

-Nyt sitten vaan pidetään peukkuja, että suunnitelma vedetään takaisin. Ellei, me ainakin muutamme.

-Sama juttu. Mun on ihan täysin mahdotonta kuvitella, että mä kasvattaisin lapseni sellaisen asuntolan vieressä, joka on täynnä asunnottomia ja muutenkin hulluja.

 

-Hullu idea! No, toivotaan parasta. Joulun jälkeenhän se valtuusto kokoontuu. Kunhan ensin saadaan joulu alta pois.

-Ajatella, ihan kohta on todellakin joulu!

 

-Joka joulu tulee vaikeammaksi keksiä, minne mennä. Kaikki paikat on jo nähty! Lapset sanoi, ettei ne halua enää edes Thaimaahan! Taas piti keksiä jotain uutta. Mites te? Viime vuonnahan te olitte Dubaissa, mihin nyt?

-Mä sain niin upean idean! Kerta kaikkiaan! Täydellinen elämys!

 

-Älä! Mitä? Kerro!

-En mä voi, ellet…joko te varasitte sen matkan? Mä voin kertoa, jos…

 

-Totta kai. Jo keväällä. Me mennään Nykiin. Ei tietenkään mitenkään erikoista, mutta ainakin siellä on helppoa shoppailla joulunakin. Kerro nyt.

-Okei. Lapset menee jakamaan puuroa sinne Hurstin Köyhien jouluun! Ne juhlat on Kisahallilla!

 

-Älä! Vau! Toi on todellakin jotain uutta!

-Me käytiin ostamassa lapsille uudet tonttulakit, kun piti saada vähän vaatimattomammat päähän. Ei sinne voi laittaa sellaisia vilkkuvia ja soivia. Saatiin tosi kivat pellavaiset ja tyylikkäät tonttulakit. Kaikilla täytyy olla siellä tonttulakit päässä, ja mukana pitää olla kans voiveitsi, koska siellä pääsee tekemään voileipiä köyhille. Minä kävin Senaatticenteristä ostamassa sellaiset ihanat katajaiset veitset. Ne on tosi tyylikkäät.

 

-Toihan kuulostaa mielettömältä! Tosi hyvä idea!

-Eiks ookin! Jeminalle me ostettiin vielä Laura Ashleyn ihana rimpsuessu, se on tosi söötti. Tomi ei halunnut essua. Eihän nyt pojat sellaisia.

 

-No, ei tietenkään. Mitäs lapset sanoi suunnitelmasta?

-Olihan ne tietysti ensin vähän, että WTF, mutta sitten me Matin kanssa selitettiin, että on tärkeää nähdä, miten kaikilla ei ole asiat niin hyvin kuin meillä, ja että ne olisi sitten yhtä erilaista kokemusta ja elämystä rikkaampia kuin muut. Ja että ne vois sitten koulussa kirjoittaa vaikka aineen ja esitelmän koko jutusta. Tomi ottaakin sinne kameran mukaan, niin ne voi laittaa sitten kuviakin Power Pointiin.

 

-Mites sinä ja Matti? Menetteks te sinne kans?

-Ei me ehditä. Meidän pitää pakata. Lähdetään sitten, kun ollaan haettu lapset Kisahallilta, ajamaan kohti etelää. Mennään Alpeille, ollaan siellä loppiaiseen asti.

 

-Ajatte sinne asti!

-Joo, eihän kukaan nyt enää nykyään lennä. Sehän tuhoaa luontoa ihan kamalasti, eikä Alpeilla voi sitten enää lasketella.

 

-Tuo Kisahalli on hyvä idea. Ehkä mekin ensin vuonna…

-Ja moni muukin, kunhan juttu leviää. Mutta nyt täytyy lentää. Tuhat asiaa tehtävänä. Kuule, oikein ihanaa joulua teille kaikille! Toivottavasti Nykissä on vähän luntakin, niin tulee oikea joulun tunnelma.