164209.jpg


Kristiina  haki tietokoneesta SexTronicsin kotisivun ja syventyi tutkimaan robottirakastajien valikoimaa. Oli kätevintä ja järkevintä ottaa rakastajaksi robotti, joka oli ohjelmoitu suorittamaan vain yhdyntä. Hän ei halunnut rakastajaltaan terapeuttista syliä, ei lohduttavaa olkaa, ei säkenöivää keskustelutaitoa. Perusmalli olisi riittävä. Jos hankki robotin, joka oli varustettu lisäominaisuuksin, saattoi yhtä hyvin sekaantua elävään ihmiseen.

**********

Robotti saapui seuraavalla viikolla. Miesten jätettyä kantamuksensa eteisen lattialle, Kristiina tunsi hetkellistä epävarmuutta katsoessaan kelmuun käärittyä kookasta hahmoa. Hän saattoi vielä perua ja palauttaa robotin tehtaalle. Hän voisi lisätä joogaa ja SuperPerfect Body-ohjelmia. Hän voisi lisätä työntekoa. Hän voisi täyttää elämänsä niin, ettei hänelle jäisi hetkiä, jotka tuntuivat levottomilta.

Epäröinti oli turhaa. Robotin saattoi tuhota koska halusi, joten mitään ongelmia ei siis tulisi. Kristiina haki sakset ja leikkasi kelmun irti. Hän taitteli muovin tiiviisti, vei sen keittiön muovijäteastiaan ja palasi vasta sitten katsomaan robottia.

Se oli, hänen tilauksensa mukaan, 185 senttiä pitkä. Sillä oli tummanruskeat hiukset ja siniset silmät. Se oli hoikka, mutta treenatun näköinen. Sen huulet olivat kapeat ja sen nenä oli suora. Sillä oli yllään tumman siniset suorat housut ja valkoinen paita. Jalassa sillä oli tumman siniset nahkakengät ja tummat sukat.

Kristiina piti näkemästään. Hän oli saanut juuri sitä mitä tilasi. Hän kosketti kevyesti robotin kättä; iho tuntui lähes oikealta.

Robotti piti vielä aktivoida. Kristiina luki mukana tulleen manuaalin ja hetken epäröityään otti robotin kaukosäätimen ja näppäili siihen aktivointikoodin. Robotti sulki hetkeksi silmänsä, avasi sitten ne uudelleen ja katsoi Kristiinaa.

 – Hei, robotti sanoi pehmeästi. – Sinä olet Kristiina ja minä olen sinua varten.

Se kuulosti hyvältä. Kristiina kosketti uudestaan robotin kättä ja näki ihokarvojen nousevan pystyyn. Robotti oli valmis. Kristiina tarttui robotin käteen ja vei sen makuuhuoneeseen.