662906.jpg

Terhi oli jo pidemmän aikaa seurannut naapurissa asuvan pariskunnan elämää. Olihan se nyt ihan väistämätöntä, toisten asioista tietäminen, sillä taloyhtiö oli pieni, seinät ohuita, eikä avonaisesta ikkunasta kantautuvista äänistä voinut erehtyä.


Pariskunnalla ei mennyt hyvin, eikä Terhi oikeastaan ihmetellyt sitä laisinkaan. Nainen oli juuri sitä tyyppiä, joka antoi itsensä rupsahtaa, kun säädetty määrä kakaroita oli hankittu. Juuri sellainen nainen, joka risti jalkansa lasten saamisen jälkeen.


Eikä mihinkään munalukkoon.

Siinä isäntä sai sitten vonguta turhaan, niin kauan, että kyvyt menivät. Henkinen impotenssi, sellaisesta Terhi oli lukenut. Mies turhautui ja menetti pikku hiljaa halunsa ja oli Terhi lukenut myös, että siinä vaiheessa naisella sitten alkoi hormonit hyrrätä, kun mies ei pystynytkään. Niin kuin nyt naapurin emännällä ilmiselvästi.
Isännällä ei vaan ottanut eteen.

Avonaisesta ikkunasta kuului kyllä yöaikaan yritystä, mutta täyttymystä ei seinän takaa kuullut. Nainen rupsahti entisestään ja mies paineli autolleen niin lyödyn ja surkean näköisenä, että Terhiin ihan koski. Terhillä olisi kyllä ollut neuvoja tarjota naiselle, miten tämä voisi herättää miehensä halut, mutta eihän hän nyt toisille halunnut ohjeita tuputtaa. Kyllähän nyt jokaisen naisen piti tietää, että puuterinvärisillä sloggeilla, jotka naapurin nainen laittoi pyykkinarulle kuivumaan, ei miehen haluja hyrryytelty. Eivätkä kulahtaneet, liiasta pesemisestä harmaantuneet valkoiset rintaliivitkään mitenkään edesauttaneet himon syttymistä.

Naapurin nainen ei vain ymmärtänyt sellaisista asioista, juoksi sen sijaan mukuloidensa perässä ja kulutti voimavaransa niiden hyysäämiseen, kun joskus välillä olisi voinut ajatella vähän miestäänkin. Nainen ei vain ymmärtänyt miehiä.


Terhi ymmärsi.

Vappuun tultaessa naapurin isäntä alkoi näyttää kaikkea muulta kuin isännältä. Ennemminkin mies muistutti kapista koiraa, joka luikki häntä koipien välissä pakoon. Terhin kävi miestä sääliksi, joten vapunaattona, kun taloyhtiö järjesti grilli-illan ja asukkaat kerääntyivät pihalle juhlimaan, Terhi kutsui naapurin isännän luokseen, pyytäen tätä kiristämään vuotavaa keittiön hanaa. Vaimo jäi pihalle kääntämään kiiltävinä pullottavia makkaroita grillissä, eikä vilkaissutkaan miehensä perään.

Terhi katsoi miehen hauista, kun tämä väänsi hanaa tiukemmalle, eikä hän voinut olla kehumatta ja kysymättä, kävikö mies useinkin salilla. Mies hymähti ja väänsi tiivistettä tiukempaan. Terhi nojasi tiskialtaaseen ja kurotti yläkaapista pari lasia. Hame nousi reittä pitkin ja rintoja peittävä kangas pingottui, anteliaasta kaula-aukosta kurkistivat push-upien kohottamat rinnat mukavan terhakkaina. Samppanjapulloa Terhi ei saanut auki. Kyllähän hän yritti, mutta voimat eivät riittäneet, hän joutui nauraen toteamaan. Mies avasi pullon ja kullankeltainen samppanja räjähti ilmaan kastaen heidät molemmat makeilla pisaroilla.

 

Aamulla Terhi heräsi hymyillen. Avonaisesta ikkunasta ei kuulunut kuin sireenipensaassa asustavan pikkulinnun laulua.


Vaikkei asia ollut vielä sillä selvä, oli helpottava tietää, että naapurin isännän eturauhasvaivat oli saatu hetkeksi parannettua.

*****

Allyalias antoi loppulauseen.