J-P Koskinen on laittanut pystyyn adressin seuraavilla saatesanoilla:

 

"Blogisanomista ilmestyi sadas ja viimeinen numero 17.3.2006. Blogisanomat oli lahjomaton julkaisu, jonka viehkeä, keltainen ulkoasu ja terävät, ketään kumartamattomat jutut houkuttelivat tuhansia lukijoita.

Lehden "lopettamisesta" on kulunut kaksi vuotta eikä mitään vastaavaa ole vieläkään saatu tilalle. Tämän adressin tarkoituksena on vedota lehden tekijöihin, että he kansalaisjournalismin nimissä herättävät Blogisanomat henkiin. Nyt jos koskaan kansa tarvitsee Blogisanomia!"

 

Aikanaan, kun laskeuduin Blogistanian maaperälle, sain aika pian näkyvyyttä eli palstatilaa Blogisanomissa ja juuri Blogisanomien avulla blogiini (joita siinä vaiheessa oli vain yksi, siis kuvitelkaa, miten köyhää ja ankeaa!) tuli lukijoita. Uudenuutukaisen bloggaajan on välillä aika vaikeaa tavoittaa lukevaa yleisöä. Itseäni Blogisanomat avitti todella hyvään alkuun. Hieman minua kyllä nauratti, kun lehdessä (muistaakseni) arvuuteltiin "mahtaakohan typykkä kertoa omasta elämästään" tai jotain sen suuntaista.

Typykäksi minua ei ollut kukaan nimittänyt vuosikymmeniin. Se tuntui mukavan söpöltä.

Jota minä en ole.

Mutta sitähän toimittajat eivät voineet tietää, koska eivät tunteneet minua.

Nyt tuntevat.

Ja tuskin pitävät enää typykkänä. Kai.

 

Alkuaikoina, kun blogeja oli vähemmän, Blogistanian hallitseminen oli vähemmän työlästä, tosin aikaa vievää silloinkin. Blogien lukumäärän kasvaessa räjähdysmäisesti, Blogisanomien työteliäät toimittajat huomasivat, että homma alkoi käydä mahdottomaksi. Ei kenenkään, joka tekee työkseen muutakin kuin lukee blogeja, aika riitä uusien ja vanhojen blogien läpikäymiseen edes pintapuolisesti, vaikka miten haluaisi.

Se on sääli, sillä JP:n ja monen muun tavoin ajattelen, että Blogisanomat puolusti paikkaansa erinomaisesti.

 

Blogisanomat lähti, mutta ikävä jäi ja ikävää lieventääkseni kävin allekirjoittamassa tuon JP:n aloittaman adressin. Käy sinäkin jättämässä puumerkkisi adressiin!

Seuraavaksi alammekin sitten miettiä, mistä palkkaa näille kansalaistoimittajille Blogisanomien toimittamisesta. Ehdotuksia otetaan vastaan...

 

Sanomaa eli haastetta adressin allekirjoittamiseen saa mielihyvin jatkaa eteenpäin.