328827.jpg

Tarinoita antamienne alkulauseiden perusteella on ollut mukava kirjoittaa. Valmiina on neljä tarinaa, joista kaksi on jo nähnyt päivänvalon blogissani, loppujen aika on myöhemmin.

Vähän minua kyllä hirvitti, kun pyysin alkulauseita - pelkäsin, että niitä tulee liian paljon, mutta onneksi ei. Näköjään ihmiset osaavat olla armollisia…

Tarinan, romaanin ensimmäisen lauseen sanotan olevan tärkeän. Lause joko viekoittelee lukijaa jatkamaan lukemista tai sitten tapahtuu juuri päinvastoin. Heh, vyörytin vastuun ensimmäisen lauseen houkuttelevuudesta teidän niskoillenne. Mikäs siinä sitten oli jatkaessa!

Kirjoittaminen on ollut yllättävän hauskaa. Luulin, että menisin (ainakin aluksi) täysin lukkoon, kun kirjoitan "tilaustarinaa". Ajattelin, minkälaiset odotukset lauseen antajalla on – ehkä hän on jo hahmotellut mielessään jonkun tarinan ja järkyttyy lukiessaan minun versiotani.

No, se lukko aukeni saman tien, sillä tajusin, että ei kukaan odota minulta sen kummempaa kuin muulloinkaan tullessaan lukemaan tekstejäni.

Alkulauseita on tullut kymmenen kappaletta. Julkaisen tarinoita tässä lähiviikkojen aikana, mutta huomisesta lähtien palaan hetkeksi omiin alkulauseisiini ja niistä syntyneisiin tarinoihin ja runoihin.

Jossain vaiheessa kevättä pyydän varmasti loppulauseita. Hmm, siitäkin tulee mielenkiintoista.

Kiitos kaikille lauseitten lahjoittajille!