650214.jpg

Marko löysi avonaisen pussin ja penkoi aikansa, pussista löytyi kolme kasettia. Ne näyttivät ehjiltä. "Humpan historiaa"
"Rekkamiehen taival"
"Lepakkodisco"

Vitun roskaa. Marko veti nauhat ulos ja heitti sitten kasetit lattialle. Hän jatkoi etsimistä ja sai käsiinsä kirjan. Se oli vieraskielinen. Marko katsoi outoja kirjaimia. Sen täytyi olla sen naapurin ryssän kirja. Marko avasi kirjan. Ei yhtään kuvia, joten hän heitti kirjan lattialle kasettien seuraksi.

Jonkin ajan kuluttua Marko lopetti pussien penkomisen. Ihmisten jätteet olivat yhtä kiinnostavia kuin ihmiset itse. Ei minkään arvoisia.
Marko potkaisi venäläisen naisen kirjaa. Sekään ei ollut pitänyt sitä kirjaa minkään arvoisena, koska se oli heittänyt sen pois. Tai sitten se ei osannut lukea. Ryssissä oli sellaista. Faija oli kertonut, että siellä tehtiin ennen niin vitusti töitä, ettei tarvinnut käydä koulua. Kaikki vaan tehtaaseen. Se oli kuulostanut Markosta hyvältä jutulta. Ei se tehtaassa raataminen, vaan se, ettei tarvinnut mennä kouluun.

Koulu oli ollut paska paikka.
Vaikka parempi kuin hima. Ainakin toisinaan, silloin kun oli viitsinyt raahautua kouluun. Nyt sinne ei tarvinnut enää mennä. Nyt oli vaan hima.

Marko lähti katoksesta. Hän jätti roskat lattialle. Joku innokas kusipää korjaisi ne siitä kuitenkin. Ei kuitenkaan se venäläinen akka. Se oli huora, eivätkä huorat siivonneet. Faija oli kertonut, että jokaiselta ryssänaiselta sai pillua. Jos vaan halusi, eikä pelännyt tauteja. Niille ei tarvinnut kuin näyttää mulkkua, niin ne avasi jalkansa. Ne oli samanlaisia kuin thaimaalaiset muijat, faija oli sanonut. Ne oli hulluna kaluihin ja tiesi, mistä mies piti.

Somaleista faija ei ollut sanonut mitään, mutta se ei ollut mikään ihme. Somaliakat oli rumia. Sen takia ne käytti liinaa naaman suojana. Ne oli niin rumia, ettei niitä halunnut edes panna. Ei ainakaan suomalainen mies. Somaliäijät oli tietysti asia erikseen. Ne oli tottuneet katsomaan akkojaan, eikä ne tienneet mistään paremmasta. Vasta kun ne tuli tänne, ne näki, miltä kaunis muija näytti.
Somaleista faija ei ollut sanonut mitään, mutta Marko oli nähnyt, miten faija oli kirjoittanut porraskäytävän taululla olevaan ilmoitukseen.

"Somalit vittuun"

Se oli hyvin sanottu, ja Marko oli faijan kanssa samaa mieltä.

Vasta lähdettyään roskakatoksesta Marko tajusi, ettei ollut käynyt kusella. Koko kusihätä oli unohtunut roskien takia. Piha oli edelleen tyhjä. Hän haki pöydältä tyhjän kaljapullon ja meni se mukanaan roskakatokseen. Hän kusi pullon lähes täyteen.

-Siinä krapularyyppy, Marko sanoi tuodessaan pullon pöydälle. –Talo tarjoaa.


----loppu----